Sylvia van Ommen

Sylvia van Ommen studeerde illustratie aan de kunstacademie in Kampen. In 2001 verscheen haar eerste boek Drop en kort daarop De verrassing. Drop werd in 2003 verkozen tot het Best verzorgde kinderboek en in datzelfde jaar stond De verrassing op de longlist voor de Gouden Uil. Beide boeken werden in verschillende talen vertaald en uitgegeven in o.a. Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en de VS. Os en Jo, de characters uit Drop, verschenen opnieuw in de boeken Mindfulness en andere moderne ongemakken en het in 2017 verschenen Een succesvol leven, we slepen ons er wel doorheen.

Sylvia maakt illustraties voor (prenten)boeken en educatieve boeken, interactief ontwerp en schrijft. Ze observeert en verbeeldt graag het ongewone in het schijnbare gewone dagelijks leven van nu, om de humor en gekheid te ontdekken in de kleine dingen. Naast eigen projecten en opdrachten werkt Sylvia samen met haar partner Maurice van der Bij. Samen vormen ze het creatieve bedrijf ‘fruitcocktail’ waar ze hun werk als illustrator en animator combineren in verrassende en originele beelden.

Guus Bauer, literair journalist, op tzum.info over Een succesvol leven, we slepen ons er wel doorheen:
Het is het met zo min mogelijk woorden en beeld zo veel mogelijk zeggen. Het zijn de emoties achter de minimalistische, maar zeer sterke verhaaltjes die je zonder meer doen afdwalen, je even rechtop laten zitten. Dit prentenboek is in één woord: raak!’