Mark van der Werf

Na een loopbaan in de journalistiek maakte Mark van der Werf (1976) de overstap naar het onderwijs. Hij ging lesgeven op een basisschool. Over die kortstondige carrièreswitch gaat zijn eerste boek: Meester Mark draait door. Het stond een maand in de Bestseller Top 60 en ontketende onder meer in dagblad Trouw een wekenlang debat over werkdruk onder leerkrachten.

Daarna bleef Mark schrijven over het onderwijs en verschenen onder meer Meester Mark vraagt door, Meester Mark graaft door, Schoolpleinmoeders en Juf Ans.

Bij Ploegsma verscheen in 2021 Meester Mark – de grappigste taalfoutjes uit de klas, dat de Bestseller 60 haalde en lovend werd ontvangen. Van Marks boeken zijn meer dan 60.000 exemplaren verkocht.

De Volkskrant
‘Het boek werkt niet alleen op de lachspieren, volwassenen kunnen er ook nog wat leren.’

NRC Handelsblad
‘Een feest van herkenning voor iedere volwassene die nog enige weet heeft van het kind dat hij was.’

TROUW
 ‘Er valt heel wat te gniffelen en te schateren om de kinderlijke taalfoutjes die Mark van der Werf – alias Meester Mark – heeft gebundeld.’

Een hit op social media
‘Meester Mark’ is bij elke leerkracht én talloze ouders een begrip. Op zijn razend populaire social media deelt hij kinderlogica: grappige foutjes en creatieve ingevingen van leerlingen. Alleen al op Instagram (meer dan 350.000 volgers) bereikt hij elke maand zo’n 1,8 miljoen mensen.

Meester Mark in de media
De kinderlogica wordt ook vaak getoond in tv-programma’s (RTL Late Night en RTL Boulevard), magazines (VIVA, Ouders van Nu) en online. Het magazine van Chantal Janzen, &C, riep ‘Meester Mark’ recent uit tot een van de 50 leukste influencers van Nederland. ‘Volgen als je je ook wel eens afvraagt wat er toch in vredesnaam gebeurt in dat brein van je kind,’ aldus &C.