Loes Riphagen

Met haar vrolijke en eigenwijze illustraties valt Loes Riphagen op bij het publiek, de pers en verschillende jury’s. In 2007 studeerde zij af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij debuteerde als kinderboekenschrijver en illustrator met Slaapkamernachtdieren, een prentenboek dat werd genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs 2010.

Haar werk is sindsdien meerdere keren bekroond. Huisbeestenboel ontving in 2010 een Vlag en Wimpel van de Penseeljury. Ditzelfde boek werd uitgeroepen tot kerntitel van de Kinderboekenweek 2010 en genomineerd voor de White Ravens in München. Superheldjes ontving een nominatie voor de European Design Awards 2012 en werd kerntitel van de Kinderboekenweek 2011. Vlieg op dikke bromvlieg werd in 2014 genomineerd voor de European Design Awards.

Haar nieuwste werk is Bij de neus genomen, waarin Loes op haar eigen wijze het verhaal verbeeldt van Het Olifantenkind van Rudyard Kipling. Dit is meer dan een boek, Loes heeft hiermee een interactief kunstwerk weten te creëeren.

In 2013 verzorgde Loes Riphagen in opdracht van de CPNB het Speciale prentenboek van de Kinderboekenweek. Bij dit prentenboek, Zzz, verscheen ook een gratis app met een grappig zoekspel.

Haar werk is in meerdere landen verschenen, waaronder Frankrijk, Rusland, Duitsland, Amerika, Letland, Finland, Denemarken, China, Korea, Portugal, Japan en Slovenië. Slaapkamernachtdieren werd in 2013 bewerkt tot een Franstalige familievoorstelling.