Activiteiten

VOOR ILLUSTRATOREN, AUTEURS EN ANDERE CREATIEVE TALENTEN

zakelijke vertegenwoordiging
Kbizz regelt alle zakelijke en juridische afspraken met derden zoals uitgevers van boeken, tijdschriften, kranten, omroepen, theaterproducenten, retailers, bedrijven, non-profit instellingen. Daarnaast regelt Kbizz de marketing en pr. Er wordt een strategie ontwikkeld, een planning gemaakt van de activiteiten en de (toekomstige) partners worden actief benaderd. Aanvragen voor publiciteit, pers en rechten exploitatie worden allemaal geregeld.

Kbizz is een sparring partner voor creatief talent. Zij adviseert en denkt mee op elk vlak: zowel artistiek als zakelijk, voor korte en lange termijn doelstellingen en met betrekking tot passende projecten. Desgewenst zorgt Kbizz ook voor de administratie met betrekking tot auteursrechten: Pictoright voor visuele auteursrechten en Lira voor overige auteursrechten. Kbizz heeft een netwerk van professionele en betrouwbare freelancers die waar nodig ondersteunen om optimale service te bieden aan haar klanten.

 

Behang van KEK Amsterdam, met illustratie van Noëlle Smit

character merchandise
Kbizz ontwikkelt samen met haar klanten een strategie om een licentie optimaal te exploiteren. De juiste partners worden benaderd om passende producten in de markt te zetten. Het hele traject wordt begeleid door Kbizz ,van sample tot marktintroductie: beoordeling ontwerp, kwaliteitscontrole, definitief product, marktintroductie, promotie en marketingactiviteiten en uiteraard de zakelijke en juridische afspraken.

Sinds 2008 is Kbizz merchandising agent van Dikkie Dik, het bekende kinderboekencharacter van Jet Boeke. Hierin werkt zij nauw samen met het team van Gottmer Uitgevers Groep.


VOOR BEDRIJVEN

Wijn van Le Fermier, met illustraties van Eva Gans

illustraties in opdracht
Bent u op zoek naar een illustrator voor een boek, CD, een affiche, een reclamecampagne of een andere product? Kbizz biedt een gevarieerde portfolio aan illustratoren. Elke illustrator heeft zijn of haar eigen stijl en werkwijze, we zoeken graag naar degene die goed aansluit bij uw wensen. In sommige gevallen kan de illustrator ook de vormgeving op zich nemen.

merchandise producten
De illustratoren die Kbizz vertegenwoordigt kunnen ook in opdracht voor uw producten werken en illustraties maken die commercieel interessant zijn. We hechten veel waarde aan een weloverwogen strategie rondom merchandising. Niet ieder character past bij elk product. De doelgroep, de uitstraling, de look-and-feel: alles moet kloppen. Het resultaat is een succesvolle samenwerking voor de lange termijn. Neem contact op om de merchandise-mogelijkheden voor uw producten te bespreken.